Scroll Top
Terschellingstraat 46, 1825 NG Alkmaar

Wat leuk dat je mijn website bezoekt! Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn heb ik een introductievideo gemaakt om mezelf voor te stellen. Daarnaast neem ik alle diensten met je door die Rox Entertainment kan aanbieden. Neem rustig een kijkje!

MIJN MISSIE

Mijn bedrijf staat voor het ontwikkelen van creatieve producties. Variërend van kindertheater tot entertainment voor volwassenen. Je kunt mij inhuren als actrice voor een theater of televisie format maar ook als presentatrice voor radio, televisie of een evenement. Ik zal mijn inspiratie, kennis, stem en eigen inbreng verwerken in jouw product. Ben jij opzoek naar een format, een tekst die aanspreekt of heeft jouw product nog niet de juiste vorm, ook dan kunnen we misschien wat voor elkaar betekenen. Je kunt contact zoeken via deze website of via mijn manager Thomas Perrels – Managementbureau voor acteurs en artiesten | TP management

 

Wie ik ben als persoon en in mijn werk kan ik het beste omschrijven als:

  • Een fan van improvisatie
  • Op zoek naar creatieve en authentieke ideeën
  • Leergierig
  • Altijd nieuwsgierig naar nieuwe uitdagingen
Acteren
Ik voel me thuis op een podium en in een personage.

Met mijn liefde voor acteren is alles begonnen. Vanuit deze passie is Rox Entertainment ontstaan. En de elementen vanuit het acteren verwerk ik in alle andere aspecten van mijn bedrijf. Het werken met emoties, verrijkt mij nog iedere dag. Het zoeken naar interactie of de gevoeligheid van anderen is een interessant proces. En ook de kwetsbaarheid en flexibiliteit van mijn eigen talent speelt daarin een rol. Ik voel me snel thuis op een podium en in een personage.

Presenteren

Tijdens het presenteren ben ik een groot fan van improviseren.

Vanuit mijn werk als actrice is presenteren voor mij een tweede natuur geworden. Beide disciplines gaan hand in hand met één groot verschil; het overwegende positieve gevoel. Presentaties komen altijd vanuit vrolijke emoties en geven energie. Interactie met publiek of gasten versterken en zorgen voor nog een extra dimensie. Het maakt mijn werk persoonlijker. Ik verwerk vaak elementen vanuit het acteren in mijn presentaties en ben een groot fan van improvisatie en reageren vanuit het hier en nu.

Theaterlessen
Theater kan verbinden, zorgen voor meer zelfkennis op inzicht geven in groepsprocessen.

Ik mag al meer dan acht jaar theaterlessen geven aan heel veel verschillende leerlingen. In mijn lessen staat plezier centraal. Tevens hoop ik middels improvisatie nieuwe inzichten te geven. Ik verwerk stemtechniek, tekstinterpretatie en ademhaling in uiteenlopende oefeningen en werk graag met groepsdynamiek en elementen uit verschillende speltechnieken. De lessen zelf kunnen ook variëren soms ligt de nadruk op het maken van een voorstelling en soms werken we met een camera. Lessen kunnen maatschappelijk betrokken zijn en zich toe spitsen op onderwerpen zoals o.a. pesten, faalangst, communicatie of samenwerken.

Stemacteren
Ik zie mezelf nog heel veel uren met een koptelefoon op ontdekkingstocht gaan.

Acteren met je stem heb ik bij de lokale radio mogen ontdekken. Niet alleen in de lessen stemtechniek op de acteursschool maar ook in de radiostudio kon ik de verschillende mogelijkheden van mijn stem uitvinden. Emoties laten doorklinken in mijn stem werd een ontdekkingstocht. Ik begon met voice-overs voor de lokale ondernemers en mocht vervolgens mijn eerste luisterboek inspreken. Een zomer lang bracht ik door met mijn koptelefoon en het dagboek van Toos Blokland; een jonge vrouw in een Darmo-wijkkamp (Soerabaja). Het luisterboek is nog steeds verkrijgbaar en ik was klaar voor meer uitdagingen.

Schrijven
Schrijven deed ik al vanaf het moment dat ik begon met lezen.

Ik slaap met een schrijfblok naast mijn bed en in al mijn tassen kun je ook schrijfgerei terug vinden. Schrijven deed ik al vanaf het moment dat ik begon met lezen. Omdat je als schrijfster zelf het verhaal mag bepalen. Soms hoor of zie ik iets en ontstaat er een poëtische tekst of korte quote, die bewaar ik dan voor later. Daarnaast schrijf ik veel tijdens het geven van mijn lessen. Terwijl leerlingen improviseren probeer ik dat om te zetten in vaste teksten en meestal een script voor een eindvoorstelling. Ik heb ook columns geschreven, zakelijke teksten en redigeer af en toe voor anderen.

Creatief ondernemer
Ik geloof in samenwerking, krachten bundelen en samen groeien.

Het combineren van verschillende disciplines maakt mij een creatief ondernemer. Ik probeer mijn eigen kansen te creperen. Mensen en talenten samen te brengen en grenzen te verkennen. Rox Entertainment maakt haar eigen producten en is vaak betrokken bij productionele werkzaamheden. Zo kun je denken aan het beheren van sociale media, het schrijven van persberichten en het promoten van nieuwe initiatieven. Ik zet graag mijn netwerk in om  concepten te versterken en zichtbaar te maken. Daarnaast werk ik samen met andere ondernemers die mijn kwaliteiten aanvullen waaronder; cameramensen, editors, grafische designers maar ook zang of dansdocenten. Ik ben vaker lid geweest van een bestuur of stichting in aanloop naar een event of mocht creatief meedenken op de achtergrond.

wil je vrijblijvend meer informatie?
Klik dan hier om contact met mij op te nemen!
Eerdere klanten aan het woord:
Jaap Dijktra
Bright Events

Roxana is sinds enige jaren evenementen begeleider bij Uitjes en Eten. Ze is toegewijd en begeleidt vol passie haar groepen. Roxana is flexibel en zeer prettig in omgang. Ze is voor ons een ideale evenementen begeleider.

Sandering Bekkering
Kidz DJ

Roxana is een fijn persoon om mee, en voor je te laten werken. Ze is flexibel, creatief en denkt graag mee. Beschikt over improvisatie talent en voor ons een topper op het podium!

Pauline van de Mark
Artiance Alkmaar
Projectleider

Roxana van der Meulen is een zeer gedegen docente. Zij geeft op enthousiaste wijze theater les aan jonge kinderen. De lessen sluiten aan bij de doelgroep, de eindpresentaties zijn zeer verzorgd en de communicatie is uitstekend.

Bjorn Niessen & Ria Kroon
Xapp Kindertheater

Het is ook voor een tweede keer gelukt. Er stond weer een prima voorstelling op de planken.
Bedankt voor al je goede zorgen, inzet, enthousiasme, leuke ideeën en creatieve extra’s die je tijdens het Xapp zomerkamp inbracht. We hebben met bewondering gekeken naar je debuut de afgelopen weken.

Ellenor Spreeuw
Act4you Casting

Ik werk inmiddels al jarenlang samen met Roxana. Zij presenteert de talentenjachten van Alkmaars Talent, leest voor op basisscholen en geeft naschoolse drama/presenteerlessen. Zij is veelzijdig, flexibel en een prettige collega om mee te werken. Roxana is gestart als junior-trainingsactrice bij mediationopleiding en heeft inmiddels een aantal rollenspelen meegespeeld. Ze toonde zich leergierig en enthousiast om zich verder in dit vak te bekwamen.

Louise Fien
Dagje TV maken, Mediapark

Creatief, aanpakker, prettig persoon. Dat zijn keywords die mijn samenwerking met Roxana typeren. Ze is een goede workshopbegeleider die de interactie met de klant echt opzoekt. Hierbij heeft zij een professionele en hulpvaardige houding. Ze weet waar ze het over heeft en kan dit overbrengen op degene met wie ze werkt. Ik werk graag met Roxana samen: succes gegarandeerd!

Martijn Poelsma
Firebrush Studio's

Roxana heeft voor ons een voice-over ingesproken voor een informatieve animatie. Ze is een professionele en goede stemactrice. Haar stem heeft bijgedragen aan de hoge kwaliteit en begrijpbaarheid van de complexe stof die in de animatie verduidelijkt moest worden. Ze is duidelijk in haar communicatie, zowel vooraf als achteraf.

Selwyn Donia

Ik heb Roxana leren kennen als een gedreven vrouw met passie en talent voor media, toneel en entertainment in de breedste zin van het woord. Roxana is een harde werker, beschikt over prima communicatieve vaardigheden, een frisse leuke stem, goede interviewtechnieken en is in staat om krachtig te presenteren, zowel op de radio als voor een groep.

Renee Rademacher
Stichting JA

Roxana heeft met een geweldige voorbereiding en professionele uitvoering stichting JA (Jongeren Activering) geholpen door bij RTV Alkmaar een paar groepen jongeren klaar te stomen door informatie te verstrekken over alles wat er komt kijken bij de media wereld. Haar open en enthousiaste houding als presentatrice stimuleerde de leerlingen om er zelf ook voor te gaan en meer te durven tijdens interviews. Klasse!

Patrick Messing
Koninklijke luchtmacht

We hebben zeer genoten van het moorddiner. De rol van strenge agent was je op het lijf geschreven. Het was onbetaalbaar hoe je onze commandant op zijn nummer zette. Dat was goed acteerwerk. Hij wist even niet hoe hij moest reageren…

Tim Slager
T.S. Productions

Getalenteerd op verschillende gebieden en daarom altijd prettig om weer met Roxana te mogen samenwerken! Goed in presenteren, acteren, creatief en altijd enthousiast!

Ruben
Lispeltuut Alkmaar - groep 6

Ik heb heel veel geleerd van de dramalessen. De laatste lessen waren het allerleukste en ik heb heel veel zin de voorstelling! Ook de techniek en muziek vind ik leuk om te doen.

Sarina
Reflector Heerhugowaard - groep 7

De kennismakingsles met het emotiespel was spannend en erg leuk. Tijdens de toneellessen hebben we altijd veel plezier, ik wil graag met deze lessen doorgaan.

Maaike
Driemaster Alkmaar (groep 3 & 5)

Ik heb al twee keer mee gedaan aan het toneelproject van Kern 8. Als het weer komt, wil ik weer mee doen, de lessen zijn superleuk.

Robinn
T'Baeken Alkmaar (groep 6)

Ik vond het leuk dat we zelf onze voorstelling mochten bedenken, volgens mij is de voorstelling heel mooi geworden. De lessen waren gaaf!

Jikke

Ik heb mee gedaan aan het zomervakantieproject in Heerhugowaard. In vier dagen hebben we een echte musical gemaakt en ik mocht zelf een solo uitkiezen. Ik vond het project heel erg gaaf en ik hoop dat het terug komt.

Sophie
Groep 6 – opvang T'Kickertje / Den Hoorn/ Delft

Tijdens de naschoolse opvang mag ik mee doen met de lessen van Roxana. Ik vindt dramakaartjes altijd erg leuk en als we zelf toneelstukjes maken is de presentatie best wel spannend. Sommige theaterspelletjes spelen we ook in de pauzes. Dank je wel Roxana.

Kay
2e klas HAVO – Amsterdams Lyceum

Tijdens de cultuurweek op het Amsterdams Lyceum gaf Roxana ons lessen theatersport. Ik wist niet dat ik theater zo leuk zou gaan vinden en ben verrast door mijn klasgenoten. Roxana kon de oefeningen goed begeleiden en gaf slimme tips voor de tekstbeleving zodat onze scene echt geloofwaardig werd.

Mustafa
Groep 4 & 5, De Fiep – Amsterdam

Ik heb twee keer sprookjestheater mee gedaan van Roxana. Ale sprookjes kwamen voorbij en ik mocht zelf mijn kleding bedenken. Ik vond het leuk dat we ook gingen zingen en zelf de woorden bedachten van de eendjes uit het lelijke eendje.

Jill
VWO 4, Rhedens College, Roosendaal

Roxana heeft ons geleerd wat het verschil kan zijn tussen theater en filmacteren.  We hebben zelf scenes mogen filmen en Roxana heeft deze scenes geregisseerd. Ik vond de warming-up ook heel erg fijn, we waren met de hele klas één instrument.

Brian op de Dijk
VIPS TV

Roxana zette met haar ervaring, talent, enthousiasme en vrolijkheid een mooie vertolking neer van moeder Saskia van Venen in P.E.T.S., een nieuw lesprogramma over pesten voor scholen. Het was een mooie samenwerking met Roxana! Zowel op beeld als op de set shined Roxana, een aanwinst voor het project!

15
Lianne Torn
Lelie Design

Rox (Entertainment) is een pittige dame met veel wilskracht om het maximale uit haar zelf te halen. Een duizendpoot, mooi voor de camera maar ook op video. Ik heb dan ook veel kwaliteiten van Rox Entertainment mogen zien. Haar skills als model waarin we altijd prachtige beelden creëren. Hoe zij in de huid van haar personage kruipt op de filmset. Maar ik heb haar vooral ook persoonlijk mogen leren kennen en ik begrijp daarom des te meer waarom Rox Entertainment van zoveel markten thuis is en entertainment echt haar passie is. Rox is een extreme doorzetter, als ze ergens voor gaat dan is het met de volle 100% en volle overtuiging. Rox is krachtige vrouw! En dat weerspiegeld terug in haar werk!

66425048_1331319137018233_1624222340604755968_o
Bert van Wanrooij
Dutch Food Week

Als je een project organiseert, is het hartstikke fijn dat je mensen om je heen hebt die het snappen, die met oplossingen komen en die je weinig hoeft uit te leggen. Dat was de opstelling van Roxana, in een samenwerking die gebaseerd was op enkele indrukken. Roxana bleek een vakvrouw die zich zeer goed verdiepte, die de presentatie professioneel verzorgde maar ook het debat in goede banen wist te leiden, die de rust in de programma’s bewaarde en binnen de kortste keren een goede band wist op te bouwen met teamleden en gasten. Grote complimenten!

Robin Petter
Suprise.nl

Geweldig heeft ons geweldig geholpen met onze eerste Video commercial voor Surprise! Op de heetste dag van het jaar +40 graden bleef ze op en top professional. Ze is positief, denkt graag mee en een heel fijn iemand om mee samen te werken.

Eric de Lijster
Boerenbusiness

Enthousiast, vakkundig en professioneel. Als DCA MultiMedia, uitgever van Boerenbusiness.nl en Foodbusiness.nl, werken we bijzonder graag samen met Roxana. Als je haar voor een congres, talkshow, live streaming of interview uitnodigt, hoef je je als organisator geen zorgen te maken over de presentatie. Ook de presentatietraining die Roxana gaf voor de collega’s van de redactie is hoog gewaardeerd. Kortom, wil je in Roxana investeren dan krijg je absoluut waar voor je geld.

Laura Vorsselman
LVM Agency

Roxana is een presentatrice die haar vak verstaat. Aan elke opdracht besteed zij aandacht en de passie die zij heeft voor haar werk is hierin terug te zien. Ik werk nu bijna 1 jaar met haar samen en ik hoop dat er nog velen mogen volgen!

Jorrit Visje
Eenhoorn Evenementen

Wij (Eenhoorn Evenementen & Outdoor Hoorn) werken veel samen met Roxana en met succes! Roxana is een professioneel actrice en presentatrice en dat zie je direct terug in de uitvoering van de projecten. Meedenken en improviseren zijn positieve kenmerken van Roxana. Op naar nieuwe leuke projecten samen!

Kom in contact met mij!
Terschellingstraat 46
1825 NG, Alkmaar
+31 6 141 208 88
info@roxentertainment.nl
error: Copyright © Rox Entertainment